En nitelikli lise eğitimini almak isteyen ve Türkiye genelinde bir milyonu aşkın öğrencinin  girdiği Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, geçtiğimiz Haziran ayı başında sona ermişti. Geçtiğimiz günlerde de LGS sonuçları açıklandı.
Burdur Bahçeşehir Koleji, 2023 – 2024 eğitim – öğretim yılını yine zirvede tamamladı. Burdur Bahçeşehir Koleji’nin; 2024 LGS Türkiye 1.’si Irmak GÖKER 500 tam puan yaparak, Türkiye Şampiyonu olmayı başardı ve Burdur’un gururu oldu. Ayrıca Bahçeşehir Koleji’den LGS Sınavının  %1’lik dilime 8, %2’lik dilime 17, %3’lük dilime 23, %5’lik dilime 32 ve %10’luk dilime 47 öğrenci girmeyi başardı.

KOÇ OKULU,GALATASARAY LİSESİ , ROBERT KOLEJİ DEĞİL .BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’Nİ TERCİH ETTİ
Türkiye genelindeki LGS Şampiyonlarının tamamına yakını, İstanbul’daki şöhretli okulları tercih ederken, Burdur Bahçeşehir Koleji’nin LGS birincisi Irmak Göker; 500 tam puan yaptığı halde,  tercihlerini Burdur Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi’nden yana kullandı. Bunun nedeni bugüne kadar aldıkları akademik ve sosyal eğitimlerin kalitesi, memnuniyetleri, bu nitelikli eğitimin sınav sonuçlarına ve  LGS puanlarına  yansıması.

ATÖLYELER, YURT DIŞINDA EĞİTİM İMKANI VE DAHASI ÖĞRENCİLERİN TERCİH NEDENİ
Mühendislik atölyeleri ve eksiksiz atölye ekipmanlarının kapsamı, öğretmen-idareci kadrosunun deneyimi-donanımı, Bilim Kurulu’nun doğru kararları,  yurt dışında eğitim imkanı, öğrencilerin beslenmesine-ulaşımına gösterilen titizlik, öğrencilerin güvenliğine duyulan hassasiyet,  sanat- spor faaliyetlerine verilen  ağırlık ve  insan odaklı eğitim ilkelerine verilen önem nedeniyle, 2024’ün LGS Şampiyonu ile derece yapan öğrenciler; İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde ki şöhretli okulları tercih etme şansları varken bile, ellerinin tersiyle bu şanslarını geri itti. LGS şampiyonu ve derece yapan öğrenciler; Burdur Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi’nde kalmayı, üniversiteye de bu okulda hazırlanmayı tercih etti.

ÖĞRENCİ VE VELİLER BAHÇEŞEHİR’E GÜVENİYOR
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hasan KELEŞ; Burdur Bahçeşehir Kolejinde yetişen ve 2023 – 2024 LGS’de Türkiye birincisi olarak okulun başarısını ispatlayan öğrencimizin; eğitim hayatına yine Burdur Bahçeşehir Koleji Fen Lisesinde devam etmeyi tercih etmesi, öğrencimizin ve velilerimizin okula duyduğu güveni ortaya koydu.

Türkiye’de ve dünyada farklı programlarda eğitim veren lise modellerini tek potada eriten, yepyeni bir lise eğitim sistemiyle öğrencilerini geleceğe hazırlamayı ilke edindiklerine vurgu yapan Hasan Keleş; “Alanında yetkin akademisyenlerden oluşan ‘Bilim Kurulu’nun rehberliğinde ilerleyen, uzman eğitimci kadrosuyla her yönden desteklenen, çağın ve teknolojinin getirdiği imkânlardan sonuna kadar yararlanan ‘inovatif’ eğitim sistemimizle ezberleri yine bozuyoruz. Proje ve atölye tabanlı öğrenme modeli ile güçlendirilmiş öğretim programımızın yanı sıra STEM-A ve MASTER 6 programlarımızla öğrencilerimizi geleceğe yön vermek için gerekli bilgi ve becerilerle yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda seçip uzmanlaşacağı alanlarda son teknolojilerle donatılmış fizik, kimya, biyoloji, yapay zekâ, drone, model uçak, cnc, inovasyon, frc ve bilgisayar(yazılım) laboratuvarlarımızla; tiyatro, felsefe, yaratıcı yazarlık, orkestra, MUN gibi atölyelerimizle 21.yy. bireylerinin kişisel gelişimine destek oluyoruz. Kariyer ve rehberlik merkezimiz KAREM ile öğrencilerimizi doğru tanıyor, bütün olarak değerlendiriyor, takip ediyor ve destekliyoruz. Yabancı dil ağırlıklı sistemimizle uluslararası ölçme değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren, uluslararası eğitim programlarına katılarak vizyonlarını geliştiren Bahçeşehir Koleji öğrencileri farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak yetişmenin ve yurtdışı eğitim olanaklarına da yakın olmanın avantajlarını yaşayacaktır dedi.

Editör: SELÇUK ÖÇAL