Siyaset

Aytaş Akın Mermer'in ocak rehabilitasyon projesinde gururlandıran sonuç

İlk olarak 2013 yılında Karacaören’de başladığı ve 2015 yılında İğdeli’de devam ettiği mermer ocakları rehabilite projesi nde mutlu sona ulaşmanın gururunu yaşayan Aytaş Akın Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın “doğaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Dünyada mermerin marka şehirleri arasında bulunan Burdur’da hayata geçirilen bir proje mermerciliğin kötü imajına neşter oldu. Aytaş Akın Mermer Yönetim Kurulu başkanı Ercan Akın tarafından hayata geçirilen ekonomik ömrünü tamamlamış mermer ocaklarının rehabilitasyonu projesi ile yıllar önce toprakla buluşan fidanlar şimdi ormanlık alana dönüyor.

“2 ALAN REHABİLİTE EDİLDİ HEDEF 5”

İlk olarak 2013 yılında Karacaören’de 50 dönüm alanda 40 bin fidanın dikilerek rehabilitasyon ve doğal ortamın iyileştirilmesi projesinin startının verildiğini ifade eden Akın, sonrasında 2015 yılında da İğdeli’de 150 dönüm alanda 120 bin fidanın dikildiğini ifade etti. Aytaş Akın Mermer olarak iki alan haricinde 3 tane daha alanda rehabilite çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“AĞACIN YETİŞMESİ ZOR ALANLARI YEŞİLLENDİRİYORUZ”

Rehabilitasyon çalışmasının oldukça maliyetli ve meşakkatli bir süreç olduğunu söyleyen Aytaş Akın Mermer Yönetim Kurulu başkanı Ercan Akın iş makinaları ile kademeli olarak topraklar taşınarak alanan ağaç dikimine uygun hale getirildiğini söyledi. Ağaç yetişmesinin zor olduğu alanların rehabilitasyon sonucunda binbir zahmetle önce fidan sonra da serpme tohumlama yapılarak doğal ortamda iyileştirme yapıldığını ifade etti.

“MADEN OLMADAN HAYAT OLMAZ”

Sözlerine doğaya karşı sorumluluklarımızı biliyoruz” diyerek başlayan başarılı iş adamı madenin gündelik hayatta ki önemine de vurgu yaptı. “Maden Olmadan hayat olmaz diyen” Akın, “Günümüzde içinde yaşadığımız konutlar, kullandığımız alet edevat, ekipman, bindiğimiz araba, yürüdüğümüz yol, elimizdeki telefonlar ve hayatımızı ilgilendiren pek çok şey madenden yapılmaktadır. Ayrıca madencilik ihracata ve istihdama büyük katkısı olan bir sektördür. Ancak bunun sürdürülebilir olması şarttır. Biz de Aytaş Akın Mermer olarak çalışmalarımızı doğaya duyarlı bir şekilde yürütüp, doğaya karşı sorumluluklarımızı elimizden gelen en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz”dedi.