Burdur Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar Burdur’un batı bölgesini kapsayan Gölhisar, Çavdır, Altınyayla, Yeşilova, Tefenni, Karamanlı ve Kemer ilçelerimizin içerisinde olduğu bu böilgenin dinamiklerini bilimsel yöntemlerle analiz etmek, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve ilçelerimizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için ortak projeler geliştirmek amacıyla önemli bir birlikteliğe imza attılar.
BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK;
“Batı Burdur için güçlü ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturacağız”
Bu ortaklık kapsamında:
· İlçelerimizdeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek için akademik araştırmalar yapılacaktır.
· İş dünyası, çiftçiler, girişimciler, gençler ve kadın kooperatifleri ile doğrudan temas kurularak ihtiyaç analizleri gerçekleştirilecektir.
· Bölgeye yatırım çekmek, üretim kapasitesini artırmak ve istihdamı desteklemek için bilimsel temelli projeler üretilecektir.
· Akademik bilgi birikimi ile sanayi ve ticaret dünyasını bir araya getirerek, Batı Burdur’un ekonomik geleceği için yeni fırsatlar oluşturulacaktır.
Bölgenin kalkınması, yalnızca yatırım çekmekle değil, aynı zamanda güçlü iş birlikleri kurarak, akademik bilgiyle saha deneyimini bir araya getirmekle mümkündür.
Bu çalışmaların sonucunda:
· Batı Burdur ilçelerinde ekonomik kalkınma hızlanacak, yeni iş fırsatları yaratılacaktır.
· Kadın ve genç istihdamını artıracak, projeler geliştirilecektir.
· Bölgenin tarım, sanayi ve turizm sektörlerindeki potansiyeli bilimsel verilerle desteklenerek en iyi şekilde değerlendirilecektir.
· Yerel girişimciler ve yatırımcılar için daha cazip bir eko-sistem oluşturulacaktır.
Üniversiteler ile iş dünyasının ortak çalışması, bölgesel kalkınmada en önemli itici güçlerden biridir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin bilimsel ve akademik desteğiyle, Batı Burdur için güçlü ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli oluşturacağız.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar
“BİZİM HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİR BİRLİKTELİK”
“Burdur için Üniversite olarak hayalını kurduğumuz bir birliktelik” diyen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Birlikte çalışma, bu şehir için ve kalkınması için bir şeyler yapma kültürünün oluşması için önemli bir adım” olarak nitelendirdi.
“Şehirden kopuk bir kampüs ortamında bu şehrin, bu toplumun ve ülkenin kaynakları ile finanse edilen bir kurum olarak, bunun karşılığında topluma hizmet etmesi gerekiyor.
Bu şehrin ortak değeri olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, özellikle sanayici ve iş dünyasının bu ülke için üreten, elini taşın altına koyan ve risk alan kişilerin, Üniversitemiz üzerinde hakları vardır. Söz söyleme ve bizden söz bekleme hakları vardır. Yeter ki bizden talip etsinler bizden istesinler
Biz bilgimizi uzmanlığımızı paylaşmak istiyoruz diyerek serzenişte bulunuyorduk. Şimdi Ticaret Odamız bizden bu tür talepte bulundular, bizde memnuniyetle koşa koşa geldik. Batı Burdur için imzalayacağımız protokol Burdurumuzun gelişme potansiyeli çok yüksek olan ama hak ettiği gelişmeyi sağlayamamış bölgesi için hayati bir önem taşıyor. Buralarda nitelikli hocalarımız ve meslek yüksek okullarımız ile akademik personelimiz var. Bunlar alanlarında uzman ve nitelikli kişiler. Biz bu kişilerden köylerimiz ve Burdurumuz faydalansın istiyoruz. Bu bilgi ve uzmanlığı paylaştıkça daha mutlu ve huzurlu hissediyoruz"